Print

Informatie van Tactus

In deze andere tijden is bij jongeren en/of in gezinnen het gebruik van beeldschermen veranderd. Om ouder(s)/verzorger(s) hierin te ondersteunen heeft Tactus een filmpje gemaakt met een aantal tips.
Ga hiervoor naar de volgende Youtube Link: https://youtu.be/FDispT1vFlA

Informatievoorzieningen

De Tactus advieslijn is elke werkdag bereikbaar voor ouders, jongeren en professionals van 08:30 – 17:00 uur. Tel.nr. 088-3822887. De bij ouder, jongere of professional is de bekende preventiewerker bereikbaar voor consultatie en advies.
Ga voor online informatie naar http://www.tactus.nl

Als jongere kun je online terecht op http://www.drankendrugs.nl. Hier kun je ook met iemand chatten. Deze openingstijden zijn verruimd en de chat is elke dag beschikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.

NIEUW
Tactus Preventie is ook te vinden op Instagram. Volg TactusFlevoland en blijf op de hoogte van alle trends en feiten omtrent gebruik.

Hulp bij verslaving

Tactus biedt hulp bij eigen verslaving of voor iemand dichtbij. Ga voor informatie naar https://intactherstelzelfhulp.nl/. Er is elke avond een digitale zelfhulpgroep.

Cursus

Tactus biedt ondersteuning aan ouder(s) en/of verzorger(s) door middel van een oudercursus. De cursus is voor ouder(s) en/of verzorger(s) met jongeren tussen de 12 en 23 jaar met problematisch alcoholgebruik, (te veel) drugsgebruik (zoals wiet), overmatig gebruik van een beeldschermen (bijvoorbeeld gamen/social media) of (overmatig) gokgebruik. Zie bijlage

Nu de cursus niet face-to-face per gemeente kan worden gegeven, biedt Tactus de cursus via een digitaal platvorm in heel Flevoland aan. Ouder(s) en/of verzorger(s) uit de gehele regio kan/kunnen onder leiding van een preventiewerker met elkaar in gesprek omtrent de zorgen over hun kinderen.

Vragen of aanmelden
Ga voor vragen of aanmelden naar Helpflevoland@tactus.nl of vul de bijgesloten intakeformulier in. Zie bijlage

De oudercursus wordt aangeboden op:
30 april, 7 mei, 14 mei en 28 mei van 19.30 – 21.30 uur.
Tijdens de cursus wordt een 5e terugkomdag gepland.

Bij voldoende animo wordt gekeken of er nog een cursus kan plaats vinden.

GGD Flevoland (04-05-2020). Informatie van Tactus. Geraadpleegd op 20-05-2024 via https://www.eengezonderflevoland.nl/informatie-van-tactus/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail