Print

Advies en Ondersteuning

Advies nodig?

Heeft u een specifieke adviesvraag op het gebied van beleid, preventie, gezondheidsbevordering, monitoring en onderzoek?

GGD-adviseurs en onderzoekers denken graag mee over een verduidelijking van de vraagstelling of over het inzetten van onderzoeksmethoden. GGD Flevoland is uw gesprekspartner op het gebied van publieke gezondheid, die vanuit het wettelijk basispakket van diensten aan uw gemeente geleverd wordt.

Om een indruk te geven vindt u hieronder een aantal voorbeelden.

Advies integraal gezondheidsbeleid

Heeft u een vraag of probleem op het gebied van gezondheid of leefstijl van de inwoners in uw gemeente? De beleidsadviseur van GGD Flevoland helpt u bij het opstellen van de nota jeugd, Wmo, sociaal domein en/of ruimtelijke ordening en het integreren van het gezondheidsbeleid in uw gemeente.

 

Ondersteuning bij uitvoering gezondheidsbeleid

Werkt u aan een gezonde leefstijl binnen uw gemeente? Wilt u advies bij de aanpak of hulp bij de implementatie? De gezondheidsbevorderaar en de preventiemedewerker hebben expertise op het gebied van effectieve preventieprogramma’s en helpen u graag bij het bereiken van uw doel.

  • In kaart brengen van risicogroepen en opstellen van preventieprogramma’s rond mondgezondheid 2015 bij kinderen.
  • Signaleren van knelpunten in de zorg, het preventiebeleid en ondersteuning van gemeenten bij de invoering van de Drank- en Horecawet over alcoholgebruik Almere 2012.

 

Inzicht krijgen in oorzaken of effectiviteit

Wat is het effect van uw gezondheidsbeleid? Wat nodigt inwoners uit tot gezond gedrag? Beleidsmedewerkers en data-analisten helpen u bij de beantwoording van deze vragen of bij het opzetten en/of uitvoeren van een onderzoek.

 

Aanbod van GGD Flevoland aan de gemeenten

    • (H)erkenning specifieke problematiek gemeenten op gebied van (publieke) gezondheid en leefstijl;
    • verhelderen vraag en verbinden met andere beleidsterreinen en gewenste maatschappelijke effecten;
    • omzetten onderzoekgegevens in praktische adviezen;
    • inzetten gezondheid als middel tot betekenisvol leven van inwoners.

 

Stel-uw-vraag

Neem vrijblijvend contact met de @relatiebeheerder van GGD Flevoland of via onderstaand contactformulier. Een relatiebeheerder of beleidsmedewerker van de GGD neemt zo snel mogelijk contact met u op.

GGD Flevoland (15-08-2017). Advies en Ondersteuning. Geraadpleegd op 21-09-2021 via https://www.eengezonderflevoland.nl/advies-nodig/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail