Print

De week van de teek

3 mei 2022

Een teek? Pak ‘m beet!

Van 16 tot en met 20 mei vindt de voorlichtingscampagne “de week van de teek” in Flevoland plaats. Tijdens deze week staat de teek in de aandacht en kan er een prijs worden gewonnen met een tekenwedstrijd!

In heel Nederland komen teken voor. De tempraturen lopen weer op en er worden weer volop buitenactiviteiten gehouden. Juist in de periode dat het lekkerder weer wordt, zijn de teken actief. Deze kleine beestjes kunnen de ziekte van Lyme overdragen. Ze leven in het hoge gras of in de struiken. Wanneer je een wandeling maakt door bijvoorbeeld het bos, bestaat er een kans dat een teek op je springt. De teek kan zich dan vastbijten in de huid. Als de teek er te lang zit, kan deze de ziekte van Lyme overbrengen. De teek kan zich ook vastbijten in de huid van huisdieren. De ziekte van Lyme kan chronische klachten veroorzaken aan bijvoorbeeld het hart, het zenuwstelsel en de huid.

Kleurplaat – tekenwedstrijd 2022

GGD Flevoland (08-05-2023). De week van de teek. Geraadpleegd op 20-05-2024 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2022/05/10/de-week-van-de-teek/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail