Bij coronaklachten doe je altijd een zelftest. Dit geldt ook voor kinderen. Als je test positief is, dan hoef je niet meer naar de GGD voor een bevestiging van de uitslag.

 

Testen bij GGD

Ben je een zorgmedewerker of heb je een kwetsbare gezondheid? Dan kun je je laten testen bij de GGD. Je kunt een afspraak maken voor een test via coronatest.nl of door te bellen met 0800 – 1202, of vrij inlopen op een van onze locaties.  Heb je je eerder laten testen bij de GGD en was de uitslag positief? Dan kun je bij ons terecht voor een herstelbewijs. Je krijgt een herstelbewijs als je positieve coronatest minimaal 11 dagen geleden was, maar niet langer dan 180 dagen geleden. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Heb je een negatieve testuitslag nodig om op reis te gaan? Maak dan een testafspraak bij een commerciële aanbieder.

Als je bent getest op corona bij de GGD krijg je zo snel mogelijk de uitslag. Meestal krijg je de uitslag binnen 24 tot 48 uur. Heb je schade doordat je de testuitslag te laat krijgt? Dan betaalt de GGD die schade niet. De GGD is niet aansprakelijk.

Positieve uitslag

Bij een positieve uitslag na een test bij de GGD word je gebeld en/of krijg je een mail van de GGD voor bron- en contactonderzoek [link naar pagina bco]. De positieve uitslag wordt ook naar je huisarts gestuurd als je hier toestemming voor hebt gegeven.

Negatieve uitslag

Een negatieve uitslag van de coronatest betekent dat je geen corona had op het moment van testen. Heb je instructies ontvangen van de GGD vanwege bron- en contactonderzoek? Blijf die instructies dan opvolgen.

 

Openingstijden

Ga hier naar de openingstijden van de testlocaties.

​​

GGD Flevoland (19-01-2023). Testen. Geraadpleegd op 07-02-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/covid-19/testen/