Coronatest

Met ingang van 11 april zijn de adviezen met betrekking tot het testen op corona gewijzigd.

Zelftest
Bij coronaklachten doe je altijd een zelftest. Dit geldt ook voor kinderen. Als je test positief is, dan hoef je niet meer naar de GGD voor een bevestiging van de uitslag.

Testen bij GGD
Alleen specifieke doelgroepen kunnen zich bij klachten nog laten testen bij de GGD. Bijvoorbeeld zorgmedewerkers, mensen met een kwetsbare gezondheid of als je een herstelbewijs voor je reis nodig hebt.

Je kunt een afspraak maken voor een test via coronatest.nl of door te bellen met 0800 – 1202.

Als je bent getest op corona bij de GGD krijg je zo snel mogelijk de uitslag. Meestal krijg je de uitslag binnen 24 tot 48 uur. Heb je schade doordat je de testuitslag te laat krijgt? Dan betaalt de GGD die schade niet. De GGD is niet aansprakelijk.
 

Wie moeten zich nog wel bij de GGD laten testen op corona?

Op de website van rijksoverheid vind je informatie over de doelgroepen die zich nog wel bij de GGD kunnen laten testen, en hoe je een afspraak maakt.

Bij de teststraten kun je vanaf 18 april ook zonder afspraak binnenlopen voor een test, mits je tot een van de doelgroepen behoort.
 

Testen om op reis te gaan

Heb je een negatieve testuitslag nodig om op reis te gaan? Maak dan een afspraak bij een commerciële testaanbieder. Kijk hier voor meer informatie.
 

Let op

  • De GGD kan niet garanderen dat je een negatieve testuitslag als reisbewijs kunt gebruiken. Heb je een negatieve testuitslag nodig om op reis te gaan? Dan kun je je laten testen bij een commerciële testaanbieder, zoals je eerder hebt kunnen horen of lezen bij het maken van de testafspraak.
  • Heb je schade doordat je de testuitslag te laat krijgt? Dan betaalt de GGD die schade NIET. De GGD is NIET aansprakelijk.

 

Openingstijden

Ga hier naar de openingstijden van de testlocaties.
​​ 

Testlocaties

LELYSTAD ALMERE
Kempenaar 01-01 [voormalige Opelgarage] Rondebeltweg 52
DRONTEN EMMELOORD
Nijverheidsweg 7 Kamperweg 3
< > Scroll om meer van de tabel te zien.
GGD Flevoland (07-07-2022). Testen. Geraadpleegd op 04-10-2022 via https://www.eengezonderflevoland.nl/covid-19/testen/