Coronavaccinatie bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar zonder verhoogd medisch risico

Voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar zijn coronavaccinaties zonder verhoogd medisch risico beschikbaar. Vanaf 18 januari 2022 krijgen kinderen een uitnodigingsbrief met belangrijke informatie over de vaccinatie tegen corona. Ouders kunnen dan de GGD bellen om een afspraak te maken voor hun kind. Kinderen krijgen twee prikken met een kinderdosis van het BioNTech/Pfizer-vaccin.
 

Vaccinatie voorkomt ernstige ziekte en ziekenhuisopname

De meeste kinderen hebben weinig klachten als zij besmet raken met het coronavirus. Maar sommige kinderen worden wel ernstig ziek en moeten opgenomen worden in het ziekenhuis. Bijvoorbeeld door het Multisystem Inflammatory Syndrome in Children (MIS-C). Een zeldzame maar levensbedreigende complicatie waarbij het coronavirus zorgt voor een ontstekingsreactie in de organen.

Een coronavaccinatie kan ernstige ziekte en ziekenhuisopname bij kinderen voorkomen. Maar ook langdurige klachten (Long COVID) na besmetting met het coronavirus.

Ga voor meer informatie naar de website van de Rijksoverheid 

Vragen over de vaccinatie?
U kunt medische vragen het beste bespreken met uw arts of medisch specialist. U kunt ook terecht bij de Medische Informatielijn Vaccineren van de GGD via 088-7674080
 

Vaccineren in Flevoland

In Flevoland worden kinderen ALLEEN op afspraak gevaccineerd.
 

Openingstijden en vaccinatielocaties

Uitsluitend voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar!
 
Klik hier voor de openingstijden en vaccinatielocaties.
 

GGD Flevoland (21-04-2022). Kindervaccinaties 5-11 jaar. Geraadpleegd op 04-10-2022 via https://www.eengezonderflevoland.nl/covid-19/kindervaccinaties-5-11-jaar/