Iedereen die een herhaalprik wil om (ernstige) ziekte door corona te voorkomen, kan daarvoor terecht bij GGD Flevoland. 

Waarom een herhaalprik?

In het najaar en in de winter kan het coronavirus opleven. Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter een opleving van het coronavirus kan worden afgeremd.

De herhaalprik tegen corona kan:

  • beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona;
  • helpen voorkomen dat de zorg het te druk krijgt; en
  • helpen om onder andere bedrijven, horeca en sportscholen open te houden doordat minder mensen ziek worden.

 

Wie kan de herhaalprik tegen corona krijgen?

In het najaar kan iedereen van 12 jaar of ouder die de basisserie tegen corona heeft afgerond de herhaalprik krijgen. Dat kan wel pas vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting.

Welk vaccin wordt gebruikt?

Iedereen die in aanmerking komt voor de herhaalprik krijgt een mRNA vaccin. Meer informatie over de herhaalprik is te vinden op de websites van het RIVM en de Rijksoverheid.

Herhaalprik en griepprik

Ontvang je een uitnodiging voor de griepprik? Het is veilig om de herhaalprik tegen corona en de griepprik op dezelfde dag of kort na elkaar te krijgen. De herhaalprik haal je bij de GGD. De griepprik bij de huisarts.

Afspraak maken voor de herhaalprik

Je kunt online of telefonisch een afspraak maken bij de GGD. Door een afspraak te maken kunnen mensen snel geholpen worden. Ga naar planjeprik.nl of bel 0800-7070. Je kunt ook zonder afspraak bij ons terecht. Kijk op www.prikkenzonderafspraak.nl voor een locatie in de buurt.

Openingstijden en vaccinatielocaties

In Flevoland zijn er drie vaccinatielocaties: in Almere, Emmeloord en Lelystad. Klik hier voor de openingstijden en de locaties.

Meer informatie

Meer informatie over de herhaalprik is te vinden op de websites van het RIVM en de Rijksoverheid.

GGD Flevoland (06-12-2022). Herhaalprik. Geraadpleegd op 06-12-2022 via https://www.eengezonderflevoland.nl/cijfers/covid-19-corona/herhaalprik/