Print

Covid-organisatie paraat en klaar voor de toekomst

Nu het aantal gezette prikken en afgenomen testen afneemt, schaalt GGD Flevoland af. Van een aantal tijdelijke krachten is recent afscheid genomen. “Onze capaciteit is nu afgestemd op de opdracht die we vanuit het ministerie hebben gekregen. Dat betekent dat we in acht weken tijd gefaseerd kunnen opschalen naar 100.000 coronatesten per dag en een basisinfrastructuur van 100.000 vaccinaties per week,” aldus Wendy Winkelman, manager Covid bij GGD Flevoland.

De daling in het aantal vaccinaties en testen is naar verwachting. “Daar hebben we in onze planning rekening mee gehouden. Ter vergelijking: begin oktober zetten we ruim 11600 herhaalprikken. Halverwege november waren er dan nog geen 2500,” vervolgt Winkelman.

Drie locaties

De GGD blijft wel open voor coronavaccinaties en –testen. De locaties Almere, Lelystad en Emmeloord blijven hiervoor beschikbaar. Vanwege de maximale reistijd is het niet efficiënt om een van de locaties te sluiten. “Dan wordt de reistijd voor sommige mensen wel erg groot. Wel kijken we hoe we efficiënter kunnen omgaan met onze locaties. Zo verhuist de testlocatie in Lelystad per 16 januari naar het St. Jansdal, waar nu ook de vaccinatielocatie al huist. En voor Almere onderzoeken we mogelijkheden om de locatie ook voor andere doeleinden in te zetten, bijvoorbeeld de HPV-campagne voor 18-plussers die in maart start.”

Vaccineren van kinderen tot 5 jaar

Vanaf 16 januari kunnen kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar met een verhoogd medisch risico gevaccineerd worden. Ouders ontvangen vanaf 12 januari van de kinderarts een uitnodiging. Deze groep wordt op woensdagmiddagen gevaccineerd in een van de spreekkamers in de GGD locatie aan de Noorderwagenstraat in Lelystad. Winkelman: “Als ouders niet in staat zijn om naar Lelystad te komen, dan zoeken we een maatwerkoplossing.”

Vaccineren van mindervaliden

Ook voor mensen voor wie het echt niet mogelijk is om naar een van de locaties van de GGD te komen, zijn er maatwerkoplossingen. “Iedereen die een vaccinatie wil, moet er een kunnen krijgen. Daar zorgen wij dan voor.”

Wie meer informatie wil over openingstijden en locaties, kan terecht op https://www.eengezonderflevoland.nl/covid-19/openingstijden/

 

 

GGD Flevoland (19-12-2022). Covid-organisatie paraat en klaar voor de toekomst. Geraadpleegd op 07-02-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2022/12/19/covid-organisatie-paraat-en-klaar-voor-de-toekomst/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail