Print

GGD Flevoland vaccineert mindervalide ouderen in Dronten

11 oktober 2022

Haar schoonzoon rijdt mw. Richter in haar rolstoel naar de vaccinatielocatie in woonzorgcentrum De Regenboog van Coloriet. De 102-jarige bewoonster heeft tot nu toe alle vaccinaties gehad. “Ik vind het belangrijk om me te laten vaccineren. Iedereen hier in De Regenboog”.

GGD Flevoland vaccineert al in Lelystad, Emmeloord en Almere. Voor mindervalide mensen, die lastig naar deze locaties kunnen komen, opende GGD Flevoland in Zeewolde en Dronten tijdelijke locaties.

Corina Ros, adviseur kwaliteit en veiligheid bij Coloriet, komt even een kijkje nemen bij de pop-up locatie. “We waarderen het enorm dat de GGD hier in ons centrum komt vaccineren. Onze bewoners zijn weliswaar enigszins mobiel, maar een vaccinatie halen in Emmeloord of Lelystad is echt een hele onderneming. Nu kunnen ze vanuit hun aanleunwoning hier in onze centrale ruimte terecht.”

GGD-er Mara van Balkom is blij met de samenwerking. “Deze locatie heeft 200 aanleunwoningen. Alle bewoners kunnen, als ze dat willen, bij ons terecht. In de meeste gevallen hoeven ze er niet eens voor naar buiten.” Ook in sociaal opzicht heeft het voordelen. Corina Ros: “Bij het wachten na afloop bieden we de mensen een kopje koffie aan. Het is heel gezellig hier in de wachtruimte.”

Ook mw. Richter is er blij mee. “Ik hoop dat iedereen een vaccinatie haalt. Op deze leeftijd is het belangrijk dat je jezelf beschermt.”

               

 

Hoe werkt het maken van een afspraak?

Je kunt online of telefonisch een afspraak maken bij de GGD. Het is niet mogelijk om vrij in te lopen bij een van de vaccinatielocaties. Het werken op afspraak zorgt ervoor dat mensen snel geholpen kunnen worden, vergemakkelijkt de administratieve afhandeling ter plekke en stroomlijnt het proces. Ga naar planjeprik.nl of bel 0800-7070.

Welk vaccin wordt gebruikt?

Iedereen die in aanmerking komt voor een herhaalvaccinatie krijgt een mRNA-vaccin aangeboden, mits men de basisserie (eerste twee prikken) heeft gehaald. Voor meer informatie en vragen verwijzen we naar de website van het RIVM en de website van de Rijksoverheid.​

GGD Flevoland (31-10-2022). GGD Flevoland vaccineert mindervalide ouderen in Dronten. Geraadpleegd op 31-03-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2022/10/11/ggd-flevoland-vaccineert-mindervalide-ouderen-in-dronten/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail