Print

Aantal positieve coronatests stijgt

7 juni 2022

Voor het eerst sinds begin maart, dertien weken geleden, neemt het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland toe. In de afgelopen zeven dagen testten 9459 mensen positief op het coronavirus. Dat is een derde meer dan de week ervoor, toen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) iets meer dan 7000 positieve tests registreerde.

Het RIVM heeft “geen eenduidige verklaring” voor de toename. “We zien een stijging in de nieuwe varianten, maar het zou ook kunnen zijn dat het bijvoorbeeld met Hemelvaart te maken heeft, of dat meer mensen zich voorafgaand aan een vakantie hebben laten testen. Het is nog te vroeg om te zeggen dat dit het begin van een nieuwe golf is”, aldus een woordvoerder.

Het aantal positieve tests stijgt in elke leeftijdsgroep behalve bij kinderen van 12 jaar en jonger. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft dalen.

Lees meer

 

 

Bron: Skipr

GGD Flevoland (13-06-2022). Aantal positieve coronatests stijgt. Geraadpleegd op 21-03-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2022/06/13/aantal-positieve-coronatests-stijgt/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail