Print

GGD Flevoland neemt testlocatie op Urk in gebruik

10 december 2021

GGD Flevoland neemt met ingang van dinsdag 14 december een nieuwe testlocatie in gebruik op Urk. De testlocatie is gevestigd in het pand van de voormalige Rabobank aan de Klifweg 12.

Het aantal besmettingen in Nederland is nog steeds hoog. Testen op corona blijft nodig om besmettingen op te sporen en te bestrijden. De gemeente Urk en GGD Flevoland hebben daarom besloten om naast de bestaande locaties in Flevoland ook weer een testlocatie te openen op Urk. Inwoners van Urk en uit de omgeving kunnen zich daardoor dicht bij huis laten testen.

Freek Brouwer, wethouder Gezondheidszorg: “We vinden het belangrijk dat inwoners op Urk zich dicht bij huis kunnen laten testen. We roepen hen dan ook op om dat bij klachten te laten doen. Op die manier kunnen we het aantal besmettingen onder controle houden.”

Scheiding testen bij klachten en testen voor toegang

In het pand aan de Klifweg is eveneens een vestiging van Ecocare gevestigd. Zij voeren het zogenaamde ‘Testen voor Toegang’ uit. De stromen bezoekers voor de twee verschillende testen worden gescheiden van elkaar. Mensen die mogelijk met corona besmet zijn en komen voor een GGD-coronatest, komen zo niet in aanraking met mensen die zich laten testen voor een toegangsbewijs.

Afspraak maken voor testen bij klachten

Een afspraak voor een coronatest is op twee manieren te maken:

  • online: via www.coronatest.nl
  • telefonisch: 0800-1202

Dit telefoonnummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

De testlocatie is op dinsdag, donderdag en zaterdag geopend van 9.00 tot 12.15 en van 13.00 tot 16.00 uur.

GGD Flevoland (13-12-2021). GGD Flevoland neemt testlocatie op Urk in gebruik. Geraadpleegd op 30-03-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2021/12/13/ggd-flevoland-neemt-testlocatie-op-urk-in-gebruik/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail