Print

Verhuizing vaccinatiestraat Lelystad

8 december 2021

GGD Flevoland neemt met ingang van maandag 13 december 2021 een nieuwe vaccinatiestraat in Lelystad in gebruik. De nieuwe vaccinatielocatie bevindt zich in ziekenhuis St. Jansdal in Lelystad. De locatie aan de Schroefstraat wordt vervolgens gesloten.

Meer capaciteit

De nieuwe vaccinatielocatie in het ziekenhuis geeft ruimte voor meer zogenaamde prikstraten dan de oude locatie aan de Schroefstraat. Met de mogelijkheid om uit te breiden tot zes lijnen kan de GGD in het St Jansdal zowel boostervaccinaties als eerste en tweede vaccinaties zetten. COVID manager Aldrik Dijkstra: “De grootste groep mensen die wij de komende tijd vaccineren zijn de mensen die voor hun boostervaccinatie komen. Er zijn echter ook nog steeds mensen die nog helemaal niet gevaccineerd zijn. Bijvoorbeeld omdat zij nog twijfels hadden en daarover eerst met hun specialist wilden spreken. Door de vaccinatielocatie in het ziekenhuis te realiseren, wordt het juist voor deze groep mensen gemakkelijker alsnog een vaccinatie te halen.”

Parkeren

De auto kan geparkeerd worden op het parkeerterrein aan de voorkant van het ziekenhuis. Na vaccinatie krijgen mensen die met de auto komen een uitrijkaart, zodat zij gratis het parkeerterrein kunnen verlaten.

Afspraak maken

Mensen die in aanmerking komen voor een boostervaccinatie krijgen een uitnodiging thuisgestuurd, zij hoeven hier niets voor te doen. De afspraak kan op twee manieren gemaakt worden:

  • Na bekendmaking van het geboortejaar dat aan de beurt is, kan direct online een afspraak gemaakt worden via coronavaccinatie-afspraak.nl. Men hoeft niet te wachten op de uitnodigingsbrief.
  • Een telefonische afspraak kan pas gemaakt worden nadat men de uitnodigingsbrief ontvangen heeft. Het telefoonnummer hiervoor staat in de brief vermeld,

 
De GGD roept mensen op om een afspraak te maken via het digitale portaal. Dit gaat sneller en voorkomt dat het callcenter overbelast raakt. Wie zelf niet digitaal vaardig is, kan hulp vragen aan familie, buren of vrienden.

Wanneer men een nog een afspraak wil maken voor de eerste vaccinatie kan men bellen met nummer 0800 7070. Ook zonder afspraak is het mogelijk om een eerste vaccinatie te krijgen. De locaties en openingstijden voor deze locaties staan op de website prikkenzonderafspraak.nl

GGD Flevoland (13-12-2021). Verhuizing vaccinatiestraat Lelystad. Geraadpleegd op 31-03-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2021/12/09/verhuizing-vaccinatiestraat-lelystad/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail