Print

Opnieuw vaccinatielocatie in Dronten

8 december 2021

GGD Flevoland opent met ingang van maandag 13 december 2021 opnieuw een vaccinatiestraat in Dronten. De nieuwe vaccinatielocatie bevindt zich in kerkgebouw “Open Hof” aan De Zuid 2 in Dronten.

Boostervaccinatie

Inwoners van Flevoland kunnen met de ingebruikname van de locatie in Dronten nu ook hier terecht voor de boostervaccinatie. COVID-manager Aldrik Dijkstra: “We willen mensen de gelegenheid geven om zo snel mogelijk ook dicht bij huis hun boostervaccinatie te laten zetten. Reden om ook in Dronten weer een vaccinatielocatie te openen.”

Waardering

Wethouder Korting van Volksgezondheid: “We hebben bijzonder grote waardering voor alle inzet door de medewerkers van GGD Flevoland. Ook nu er weer een nieuwe vaccinatielocatie voor de boosterprik in onze gemeente moet worden ingericht staan zij weer voor ons klaar.”

Ook mensen die nog niet eerder gevaccineerd zijn en dat alsnog willen doen, kunnen in Dronten terecht voor een eerste of tweede vaccinatie.

Afspraak maken

Mensen die in aanmerking komen voor een boostervaccinatie krijgen een uitnodiging thuisgestuurd. Zij hoeven hier niets voor te doen. De afspraak kan op twee manieren gemaakt worden:

  • Na bekendmaking van het geboortejaar dat aan de beurt is, kan direct online een afspraak gemaakt worden via coronavaccinatie-afspraak.nl. Men hoeft niet te wachten op de uitnodigingsbrief.
  • Een telefonische afspraak kan pas gemaakt worden nadat de uitnodigingsbrief ontvangen is. Het telefoonnummer hiervoor staat in de brief vermeld.

De GGD roept mensen op om een afspraak te maken via het digitale portaal. Dit gaat sneller en voorkomt dat het callcenter overbelast raakt. Wie zelf niet digitaal vaardig is, kan hulp vragen aan familie, buren of vrienden.

Wanneer men nog een afspraak wil maken voor de eerste vaccinatie kan gebeld worden met nummer 0800 7070. Ook zonder afspraak is het mogelijk om een eerste vaccinatie te krijgen. De locaties en openingstijden voor deze locaties staan op de website prikkenzonderafspraak.nl

GGD Flevoland (13-12-2021). Opnieuw vaccinatielocatie in Dronten. Geraadpleegd op 30-03-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2021/12/09/opnieuw-vaccinatielocatie-in-dronten/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail