Print

Dashboard GGD Flevoland brengt trends in het aantal besmettingen coronavirus in beeld

10-06-2020

Data-analisten van GGD Flevoland hebben een dashboard ontwikkeld waarop het aantal bevestigde besmettingen met corona in beeld wordt gebracht. Dit dashboard is de vinden door op de afbeelding te klikken.

Op het dashboard worden regionale trends en overzichten gepubliceerd van het aantal bevestigde COVID19 besmettingen in Nederland en per gemeente. Deze tool maakt het ook mogelijk om de cijfers uit te splitsen naar GGD regio’s en maakt trends per dag zichtbaar. Dit is een mooie aanvulling op de website van het RIVM.

Bij het bekijken van deze website van GGD Flevoland moet u bedenken dat het werkelijke aantal besmettingen in Nederland veel hoger is dan deze kaart laat zien omdat niet iedereen meer getest wordt. Alleen zorgmedewerkers en kwetsbare personen, bij wie het noodzakelijk is te weten voor hun medische behandeling, worden momenteel getest.

Dit dashboard geeft onze GGD en wellicht ook andere GGD’en inzicht in ontwikkelingen voor hun regio op basis van landelijke cijfers van het RIVM. Een deel van deze nieuwe COVID19 patiënten zal later mogelijk een beroep doen op intensieve zorg in de regio.

Het dashboard is interessant voor alle GGD’en, gemeenten, zorgmedewerkers en publiek. De gegevens worden dagelijks geüpdatet na update uit het RIVM.

GGD Flevoland (11-06-2020). Dashboard GGD Flevoland brengt trends in het aantal besmettingen coronavirus in beeld. Geraadpleegd op 21-03-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2020/06/10/dashboard-coronavirus/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail