Print

GGD Flevoland neemt maatregelen om vaccinatiegraad te verhogen

26-01-2020

GGD Flevoland neemt maatregelen tegen de lage vaccinatiegraad in de provincie. Die is met zo’n 85 procent reden tot zorg voor de organisatie. “Er is werk aan de winkel,” zegt beleidsmedewerker Linda Nieuwenhoven.

Naast de lage vaccinatiegraad, blijken Flevolandse kinderen lang niet altijd volledig gevaccineerd zijn. “We zien dat mensen bijvoorbeeld wel het eerste vaccin aan hun kind geven, maar daarna afhaken. Dat verval is in Flevoland hoger dan in andere regio’s”, licht Nieuwenhoven toe. De oorzaak van dat verval is onduidelijk.

Om de lage vaccinatiegraad te bestrijden, neemt de GGD een aantal maatregelen. Zo moet tijdens consulten meer tijd ingepland worden om met ouders in gesprek te gaan, om ze informatie te geven over vaccineren. Daarnaast wil de organisatie foutieve informatie over vaccineren op sociale media bestrijden. Ook moeten andere zorgmedewerkers, zoals gynaecologen en huisartsen, voorlichting over vaccineren kunnen geven.

Of de maatregelen van de GGD effect gaan hebben, is over twee jaar te zien. Dan meet de organisatie meet het aantal vaccinaties van kinderen die dit jaar ingeënt zijn.

Omroep Flevoland

Bron: GGD Flevoland

GGD Flevoland (29-03-2022). GGD Flevoland neemt maatregelen om vaccinatiegraad te verhogen. Geraadpleegd op 30-03-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2020/01/28/ggd-flevoland-neemt-maatregelen-om-vaccinatiegraad-te-verhogen/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail