Print

Aanpak Gezond Gewicht Almere

20-11-2018

In Almere heeft 19% van de kinderen en jongeren tot 19 jaar (ernstig) overgewicht. Dit heeft ernstige gevolgen voor hun gezondheid – op korte en lange termijn. Daarom zet de gemeente  in op het voorkomen en terugdringen van overgewicht bij kinderen.

Om gezond op te kunnen groeien hebben kinderen de inzet van iedereen nodig. Vooral die van zichzelf en van de ouders en naaste omgeving. Maar ook die van professionals in het onderwijs, de zorg, welzijn- en buurtorganisaties, sportclubs en bedrijven. Met de Aanpak Gezond Gewicht Almere (AGGA) werkt de gemeente Almere samen met andere partijen aan een gezond gewicht voor de Almeerse jeugd; van collectieve preventie tot en met de zorg voor Almeerse kinderen tot 12 jaar.

Lees hier meer over het AGGA-project

GGD Flevoland (29-03-2022). Aanpak Gezond Gewicht Almere. Geraadpleegd op 07-02-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2018/11/20/aanpak-gezond-gewicht-almere/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail