Print

Gezondheidsproblemen bij overdaad omgevingsgeluid

10-10-2018

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt in een nieuw rapport voor een overdaad aan omgevingsgeluid. Volgens de WHO kan dit leiden tot onder meer chronische stress en hart- en vaatziekten.

De toename van geluidsoverlast in de steden schaadt de levens van veel Europeanen. Daarom heeft de WHO richtlijnen opgesteld die ervoor moeten zorgen dat de geluidsniveaus beperkt worden.

De organisatie noemt het toenemende geluidsniveau een “risico voor de gezondheid”. “Het is noodzakelijk dat veel bronnen van deze hoge geluidsniveaus, zoals luide nachtclubs en concerten, moeten worden aangepakt om onze gezondheid te beschermen.”

In het rapport is omschreven welke componenten van de menselijke gezondheid in gevaar komen door geluidsoverlast en wat hiertegen kan worden gedaan. Volgens de organisatie is er sterker bewijs dat het een negatieve invloed heeft op de conditie van ons hart en onze vaten, maar ook op de stofwisseling. Geluid afkomstig van windturbines, verkeersgeluiden en het geluid van concerten en evenementen zijn hier grotendeels debet aan.

Lees hier het hele artikel.

Zie ook het artikel van WHO.

Bron: Nu.nl
Bron afbeelding: Pixabay

 

GGD Flevoland (15-10-2018). Gezondheidsproblemen bij overdaad omgevingsgeluid. Geraadpleegd op 07-02-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2018/10/15/gezondheidsproblemen-bij-overdaad-omgevingsgeluid/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail