Print

Zorgen om drank- en drugsgebruik minderjarigen

28-08-2018

Vorig jaar moest in Almere 23 keer een ambulance uitrukken om een minderjarige naar het Flevoziekenhuis te vervoeren omdat er teveel drank of drugs was gebruikt. Volgens de Alcoholpoli ligt het werkelijke aantal tieners met een alcohol- of middelen intoxicatie vele malen hoger. Ook het gebruik van lachgas baart zorgen.

Na een spoedopname wegens alcohol- of middelenmisbruik krijgt de jongere in principe binnen 48 uur een afspraak op de Alcoholpoli van De Kinderkliniek. Samen met de Spoedeisende Hulp en kinderartsen van het Flevoziekenhuis en de preventiemedewerker van Tactus Verslavingszorg wordt nazorg en begeleiding gegeven. De poli richt zich op minderjarige jongeren. “De laatste jaren lijkt het overmatig drank- en of middelengebruik door deze groep cijfermatig niet toegenomen”, zegt GZ-psycholoog Gerda de Boer van de Alcoholpoli. “Dat is misschien waar, maar onze ervaring is dat ze niet vaker maar wel in grotere hoeveelheden drinken. We krijgen regelmatig kinderen binnen met een promillage van boven de 2. Dat staat, na braken, ongeveer voor 16 eenheden alcohol, soms in combinatie met drugs.”

Lees hier het hele artikel van Marcel Beijer uit Almere deze week

GGD Flevoland (29-03-2022). Zorgen om drank- en drugsgebruik minderjarigen. Geraadpleegd op 31-03-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2018/08/30/zorgen-om-drank-en-drugsgebruik-minderjarigen/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail