Print

Nederlanders bewegen twee keer zoveel als andere Europeanen

15-08-2018

Volgens een rapport van de Europese Commissie fietst, wandelt, tuiniert of zwemt 80 procent van de Nederlanders wekelijks. Dat is het meest van alle Europeanen, waaronder het gemiddelde op 44 procent ligt. En dat doen ze met plezier.

Dat blijkt uit het rapport ‘Eurobarometer – sport en fysieke activiteit’ van de Europese Commissie. Daarvoor is in 2017 bij ruim 28.000 Europeanen (onder wie 1.040 Nederlanders) van 15 jaar en ouder in kaart gebracht hoe vaak ze bewegen.

Een verklaring voor de grote beweegdrang van Nederlanders is de goede infrastructuur, zegt Eco de Geus, hoogleraar psychofysiologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en voorzitter van de commissie beweegrichtlijnen. De grote hoeveelheid fiets- en voetpaden in Nederland maakt het makkelijk erop uit te trekken of naar het werk te fietsen. “Dat klinkt logisch, maar neem een extreem voorbeeld als de Verenigde Staten. Al zou je willen lopen, dat kan daar niet overal.”

Volgens De Geus speelt ook het verenigingsleven in Nederland een rol. Nergens in Europa zijn zo veel mensen lid van een sportvereniging als in Nederland, namelijk 27 procent tegenover 12 procent gemiddeld.

Basketbaltraining

Bron: Trouw Lees hier het hele artikel.

GGD Flevoland (29-03-2022). Nederlanders bewegen twee keer zoveel als andere Europeanen. Geraadpleegd op 07-02-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2018/08/20/nederlanders-bewegen-twee-keer-zoveel-als-andere-europeanen/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail