Print

Meer voorlichting over risico’s lachgas

31-7-2018

Voorkomen van gezondheidsschade door lachgasgebruik, het bijstellen van het positieve imago en het wegnemen van (onnodige) zorgen over lachgas. Dat is de kern van de nieuwe materialen die het Trimbos-instituut heeft ontwikkeld voor gemeenten, ouders, uitgaanders en leerkrachten over lachgas.

Het gebruik van lachgas is de laatste jaren flink gestegen onder jongeren en uitgaande jongvolwassenen. Handhavers, zoals bijzondere opsporingsambtenaren en politie, krijgen steeds meer meldingen van overlast van lachgasgebruik op straat en rondslingerende lachgaspatronen. Daarnaast hebben gemeenten, leerkrachten en ouders veel vragen over lachgas. Dat is de reden dat het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het Trimbos-instituut eind vorig jaar gevraagd heeft om een preventieve aanpak te ontwikkelen gericht op het voorkomen van gezondheidsschade door lachgasgebruik, het bijstellen van het imago als onschuldig middel maar ook het wegnemen van (onnodige) zorgen over lachgas.

[Bron: Trimbos Instituut]

Lees hier het hele artikel

GGD Flevoland (29-03-2022). Meer voorlichting over risico’s lachgas. Geraadpleegd op 08-02-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2018/07/31/gebruik-lachgas-groeit-paniek-niet-nodig-voorlichting-wel/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail