Print

Extra klassen voor probleemkleuters op speciaal onderwijs

31-07-2018

Basisscholen in het speciaal onderwijs openen extra kleuterklassen, omdat er een toestroom is van 4- en 5-jarige probleemkinderen. Tegelijkertijd krijgen kleuters minder snel een ontheffing van de leerplicht. 

De afgelopen schooljaren zijn bijna duizend kleuters meer naar het speciaal onderwijs gegaan, met name naar het speciaal basisonderwijs waar kinderen met lichtere problemen terechtkomen. Het aantal oudere kinderen op het speciaal onderwijs liep juist terug. Met de komst van passend onderwijs was het ook de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen in reguliere klassen blijven. De huidige situatie staat daar haaks op.

Lees hier het hele artikel.

GGD Flevoland (29-03-2022). Extra klassen voor probleemkleuters op speciaal onderwijs. Geraadpleegd op 21-03-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2018/07/31/extra-klassen-voor-probleemkleuters-op-speciaal-onderwijs/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail