Print

Meer ouders kopen alcoholvrij bier voor hun kind

24 mei 2018

Gevaarlijke ontwikkeling

Is het verstandig om jongeren alcoholvrij bier of Radler 0.0 te geven? Er zijn ouders die het doen. Gevaarlijk, vindt de GGD. De stap naar het echte werk zou dan sneller worden gezet.

Uit de Kindermonitor van GGD Noord- en Oost-Gelderland blijkt dat er een toename is in het aantal ouders dat alcoholvrij bier koopt voor hun kind. De GGD is daar niet blij mee: “Zo laat je kinderen al wennen aan alcohol, en een bierflesje in je hand. De overstap is dan makkelijker.” Bovendien geeft het de verkeerde boodschap mee: “Bier hoort erbij, is gezellig.”

Lees hier het hele artikel

Ga hier naar de kindermonitor van GGD Noord- en Oost-Gelderland

Bron afbeelding: Pixabay

GGD Flevoland (28-05-2018). Meer ouders kopen alcoholvrij bier voor hun kind. Geraadpleegd op 07-02-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2018/05/28/meer-ouders-kopen-alcoholvrij-bier-voor-hun-kind/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail