Print

Mogelijk verband elektriciteitslijnen en kinderleukemie

18 april 2018

Kinderen die in de buurt van bovengrondse elektriciteitslijnen wonen hebben mogelijk een één tot twee maal hogere kans om leukemie te krijgen dan andere kinderen.

Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Gezondheidsraad.

In Nederland krijgen ongeveer 135 kinderen per jaar leukemie, ofwel bloedkanker. “Blootstelling aan magnetische velden die de lijnen opwekken zou hiervoor verantwoordelijk kunnen zijn, al vallen andere (onbekende) factoren of toeval niet uit te sluiten. De kans op het krijgen van kinderleukemie lijkt naar schatting met een factor 1,2 verhoogd te zijn bij kinderen die binnen ongeveer 50 meter van een bovengrondse elektriciteitslijn wonen”, stelt de raad.

Lees hier het hele artikel

 

GGD Flevoland (29-03-2022). Mogelijk verband elektriciteitslijnen en kinderleukemie. Geraadpleegd op 29-11-2022 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2018/04/23/mogelijk-verband-elektriciteitslijnen-en-kinderleukemie/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail