Print

Overgewicht leidt in Verenigd Koninkrijk vaker tot kanker

23-3-2018

Kanker wordt in het Verenigd Koninkrijk steeds vaker veroorzaakt door overgewicht of obesitas. Roken leidt daarentegen minder vaak dan voorheen tot de ziekte. Dat blijkt uit een grootschalige studie door Cancer Research UK, die kankerdiagnoses en ook de bijbehorende oorzaken bekeek.

“De bevindingen van ons wereldwijd onderzoek, wat is meegenomen in de Engelse studie, tonen aan dat op roken na, het behouden van een gezond gewicht door gezonder te eten en meer te bewegen de meest effectieve maatregel is om de kans op kanker te verkleinen. Daar zijn nog weinig mensen in Nederland zich van bewust.”

Lees hier het hele artikel

GGD Flevoland (29-03-2022). Overgewicht leidt in Verenigd Koninkrijk vaker tot kanker. Geraadpleegd op 07-02-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2018/03/26/overgewicht-leidt-in-verenigd-koninkrijk-vaker-tot-kanker/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail