Print

Preventie kindermishandeling is onvoldoende

21-11-2017

Gemeenten moeten zich meer richten op voorlichting van beginnende ouders over de opvoeding. Vooral als het gaat om zogenoemde risicogroepen. Maar die zijn nog te weinig in beeld bij gemeenten. En dat zorgt er voor dat preventief optreden tegen kindermishandeling achter blijft.

Het beleid van gemeenten om preventief op te treden tegen kindermishandeling is beter dan in 2014. Maar of er ook daadwerkelijk ook meer wordt bereikt is de vraag. Dat blijkt uit het rapport ‘De gemeentelijke inzet voor preventie van kindermishandeling’, van het Nederlands Jeugdinstituut en de Kinderombudsman. ‘Gemeenten geven aan dat ze beperkt zicht hebben op de doelgroepen met een verhoogd risico en het bereik van hun beleid. Een groot probleem’, vindt Kinderombudsman Margrite Kalverboer.

Lees meer

GGD Flevoland (29-03-2022). Preventie kindermishandeling is onvoldoende. Geraadpleegd op 08-02-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2017/11/21/preventie-kindermishandeling-is-onvoldoende/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail