Print

Kinderen eten te weinig fruit, groente en vis

20-11-2017

Veel kinderen van 1 tot 12 jaar eten minder fruit, groente en vis dan aanbevolen. Jongere kinderen eten vaker voldoende fruit, groente en vis dan de oudere kinderen. Dit blijkt uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor, die het CBS afneemt in samenwerking met RIVM en het Voedingscentrum. In deze enquête beantwoordt een ouder of verzorger vragen over de hoeveelheid fruit, groente en vis die zijn of haar kind eet. Deze opgegeven hoeveelheid is vergeleken met de richtlijnen van het Voedingscentrum, gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad (2015).

Lees verder

GGD Flevoland (29-03-2022). Kinderen eten te weinig fruit, groente en vis. Geraadpleegd op 07-02-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2017/11/20/kinderen-eten-fruit-groente-en-vis/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail