Print

Nieuwe cijfers Buurtmonitor Jeugd

14-11-2017

Nieuwe cijfers leefstijl en welbevinden jeugd op buurtniveau gepubliceerd.
De buurtmonitor Jeugd is geüpdatet met data over schooljaar 2016-2017. Van 12 gezondheidsthema’s zijn nieuwe cijfers op buurtniveau beschikbaar.

Welke buurten vallen op binnen een thema?
Beleidsmakers kunnen met de buurtmonitor achterhalen welke buurten meer dan gemiddeld opvallen op een specifiek thema. Handig als er geprioriteerd moet worden welke projecten of interventies in welke buurten ingezet kunnen worden. Daarnaast is het ook mogelijk om trends in de tijd te volgen.

Welke thema’s spelen in een buurt?
Professionals die gebiedsgericht werken kunnen achterhalen welke thema’s onder de jeugd opvallen in hun buurt of wijk. Hiermee kunnen actiegerichte doelstellingen of ambities geformuleerd worden binnen wijkgericht beleid. Tevens worden trends op het thema en onderliggende variabelen inzichtelijk gemaakt.

De buurtmonitor Jeugd is een product van GGD Flevoland en brengt databronnen van GGD Flevoland en CBS bij elkaar.

GGD Flevoland (29-03-2022). Nieuwe cijfers Buurtmonitor Jeugd. Geraadpleegd op 31-03-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2017/11/10/nieuwe-cijfers-leefstijl-en-welbevinden-jeugd-op-buurtniveau/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail