Print

Aandacht voor Regionale Zorgnetwerken Antibioticaresistentie

13-11-2017

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Europese Unie vragen deze maand weer aandacht voor antibioticaresistentie. Van 13 tot 19 november is het World Antibiotic Awareness Week. Het thema van 2017 is: ‘vraag advies aan een zorgprofessional voordat u antibiotica gebruikt’.

Voor de aanpak van antibioticaresistentie is een integrale aanpak nodig. Een aanpak in lijn met het actieplan van oud-minister Schippers. Voorwaarde voor succes is dat alle betrokken partijen, verpleeghuizen, ziekenhuizen, microbiologen, revalidatieklinieken, huisartsen, thuiszorg, dierenartsen en GGD’en, intensief samenwerken en volksgezondheidsvraagstukken met elkaar verbinden. (GGD GHOR NL)

Lees verder

GGD Flevoland (29-03-2022). Aandacht voor Regionale Zorgnetwerken Antibioticaresistentie. Geraadpleegd op 06-12-2022 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2017/11/09/aandacht-regionale-zorgnetwerken-antibioticaresistentie-tijdens-world-antibiotic-awareness-week/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail