Print

Rapport: zorg verwarde personen deugt niet

5-10-2017

Mensen die de grip op hun leven kwijt zijn en een gevaar voor zichzelf of hun omgeving vormen, zijn lastig te helpen. De aanpak bij gemeenten is niet op orde, stelt Onno Hoes van het landelijke schakelteam.

Verwarde personen

Verwarde personen zijn mensen die de grip op hun leven kwijt zijn en vaak worstelen met meerdere problemen tegelijk. Bijvoorbeeld: dementerende ouderen die eenzaam zijn en op straat dwalen, verslaafden die zich in hun woonomgeving misdragen, psychiatrische patiënten die voor overlast zorgen. Een ander belangrijk criterium, zegt Hoes, is dat zij „een gevaar vormen voor zichzelf of voor anderen”.

Lees hier het hele artikel

Lees hier ‘Samen doorpakken’ van drs. A.P.J. van Hemmen

GGD Flevoland (29-03-2022). Rapport: zorg verwarde personen deugt niet. Geraadpleegd op 07-02-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2017/10/09/rapport-zorg-verwarde-personen-deugt/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail