Print

Gezamenlijk initiatief tegen eenzaamheid

21-9-2017

Onder het motto ‘Kom erbij’ is de Week tegen Eenzaamheid van start gegaan. De strijd tegen eenzaamheid is urgent en belangrijk aangezien naar schatting één miljoen mensen zich in ernstige mate eenzaam voelt.

Eenzaamheid

Acht procent van de mannen en 9% van de vrouwen voelt zich eenzaam. Bij de gescheiden mensen en weduwen of weduwnaars is dit bijna 60%. Ernstige eenzaamheid komt meer voor bij gescheiden mensen (20 procent) dan bij weduwen of weduwnaars (16 procent).

Ongeveer 78 procent van de Nederlandse bevolking denkt dat eenzaamheid heel vaak voorkomt onder ouderen. Cijfers geven echter aan dat het percentage eenzamen onder 60-74 jarigen niet hoger is dan onder 18-59 jarigen. Eenzaamheid is dus niet leeftijdgebonden, al komt het onder de alleroudsten meer voor. Zo krijgen 75-plussers te maken met allerlei omstandigheden die eenzaamheid in de hand werken, zoals overlijden van de partner en fysieke of geestelijke beperkingen.

Lees hier het hele artikel.

Lees hier meer over eenzaamheid.

GGD Flevoland (29-03-2022). Gezamenlijk initiatief tegen eenzaamheid. Geraadpleegd op 30-03-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2017/09/25/gezamenlijk-initiatief-eenzaamheid/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail