Print

1 op 5 doden gevolg slechte voeding

15-9-2017

Een van de grootste doodsoorzaken wereldwijd is een eetpatroon dat onder meer bestaat uit weinig volkoren granen, groente, fruit en veel zout. 

Slecht eetpatroon

Uit het onderzoek van het grootschalige en doorlopende Global Burden of Disease blijkt dat na roken een slecht voedingspatroon de grootste risicofactor op overlijden is. Daarbij houden andere risicofactoren, waaronder diabetes en hoge bloeddruk, verband met een slecht eetpatroon. 72 procent van de sterfgevallen wordt veroorzaakt door niet-overdraagbare ziekten, waarbij overgewicht tot een van de grootste risicofactoren behoort.

Lees hier het hele artikel

GGD Flevoland (29-03-2022). 1 op 5 doden gevolg slechte voeding. Geraadpleegd op 28-06-2022 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2017/09/18/op-vijf-doden-gevolg-slechte-voeding/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail