Print

Flevoland krijgt minste lichaamsbeweging

30-08-2017

Vijf keer per week een half uur ’matig intensief’ bewegen: 63% van de Nederlanders haalt deze beweegrichtlijn. Het percentage in Flevoland ligt met 55,5% een stuk onder het gemiddelde.

Helft haalt beweegnorm in Flevoland

Uit de cijfers blijkt dat het percentage inwoners dat volgens de ’oude norm’ genoeg beweegt uiteenloopt van 55 – 67%. Zo beweegt slechts iets meer dan de helft van de 19-plussers in Flevoland minstens een half uur per dag. In de regio’s Hollands-Noorden (waar onder meer Alkmaar en Den Helder onder vallen), Twente, Noord- en Oost-Gelderland en Zeeland is dit aandeel met 67 procent het hoogst van het land. (Dataplatform LocalFocus)

Volgens het RIVM ligt dit gedeeltelijk in een verschil in opleidingsniveau: hoger opgeleiden bewegen iets vaker en meer dan lager opgeleiden.

Nieuwe beweegnorm

Voor de nieuwe beweegnorm van de Gezondheidsraad blijft tweeënhalf uur (150 minuten) per week matig intensief bewegen het streven, maar die beweging hoeft niet persé meer te worden verdeeld over vijf dagen. Ook mogen de minuten bij elkaar worden gesprokkeld met activiteiten van korte duur.

Lees hier het hele artikel

Lees ook: Stilzitten maakt je ziek

GGD Flevoland (29-03-2022). Flevoland krijgt minste lichaamsbeweging. Geraadpleegd op 08-02-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2017/09/04/flevoland-krijgt-minste-lichaamsbeweging/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail