Print

Veel suiker tijdens zwangerschap vergroot kans op kind met allergie

06-07-2017

Vrouwen die gedurende hun zwangerschap veel suikerhoudende producten eten, hebben meer kans om een kind te krijgen met luchtwegproblemen, zoals astma en stofallergie.

Een doorlopend onderzoek van de Queen Mary Universiteit in Londen bestudeerd de gezondheid van vrouwen die begin jaren negentig moeder zijn geworden en hun kinderen. Er wordt bekeken of er een verband op te merken is tussen het aantal kinderen met een allergie of astma op zevenjarige leeftijd en de suikerinname van de moeder gedurende de zwangerschap.

Bij suikerinname wordt hierbij de door de fabrikant toegevoegde suikers, maar ook ‘natuurlijke’ suikers uit honing en ongezoete vruchtensappen bedoeld. Suiker uit fruit, groente, granen en lactose hoort hier niet bij.

GGD Flevoland (29-03-2022). Veel suiker tijdens zwangerschap vergroot kans op kind met allergie. Geraadpleegd op 21-03-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2017/07/10/suiker-tijdens-zwangerschap-vergroot-kans-op-kind-allergie/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail