Print

Ook gematigde drinkers hebben kans op hersenschade

8-6-2017

Niet alleen grote drinkers, maar ook iemand die gematigd alcohol consumeert heeft meer kans op permanente beschadiging van het brein.

Uit onderzoek blijkt dat ook het brein van de sociale drinker kan worden aangetast. Hierbij gaat het om het drinken van 14 tot 21 eenheden per week, wat uitkomt op een flink glas per dag met wat extra glazen in het weekend.

In vergelijking met mensen die geen alcohol drinken, hebben zij een kans van drie tegen vier om hippocampale atrofie te ontwikkelen. Deze vorm van hersenbeschadiging wordt onder meer geassocieerd met geheugenziekten als Alzheimer en dementie.

Lees hier het hele artikel.

GGD Flevoland (29-03-2022). Ook gematigde drinkers hebben kans op hersenschade. Geraadpleegd op 07-02-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2017/06/08/ook-gematigde-drinkers-kans-op-hersenschade/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail