Print

Risico obesitas neemt met 15 procent af bij vervangen frisdrank door water

8-6-2017

Het risico op obesitas kan met 15 procent verminderen als frisdrank iedere dag vervangen wordt door water.

Het vervangen van een glas bier door een glas water kan het risico op obesitas zelfs met 20 procent verminderen. Voor wijn geldt dat niet. Volgens sommige experts weten veel mensen niet hoe calorierijk alcohol, en dan met name bier, is. Vaak gaan mensen die veel alcohol consumeren ook meer eten.

 

 

 

 

GGD Flevoland (29-03-2022). Risico obesitas neemt met 15 procent af bij vervangen frisdrank door water. Geraadpleegd op 21-03-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2017/06/08/25-miljoen-nederlanders-laaggeletterd-arm-en-ongezond/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail