Print

Kennis en intelligentie niet genoeg voor zelfredzaamheid

25-04-2017

Oog hebben voor mentale belasting en voorkomen dat momenten van onoplettendheid en zwakte direct ingrijpende gevolgen hebben, draagt bij aan de redzaamheid van burgers. Het rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) toont aan dat de hoge eisen van de maatschappij ook vraagt om ‘doenvermogen’. (zorgenwelzijn.nl)

Kwetsbaar
Niet alleen mensen met een laag IQ, ook mensen met een goede opleiding en een goede maatschappelijke positie kunnen in situaties verzeild raken waarin hun redzaamheid ontoereikend is.

Ga hier naar het artikel

 

 

 

GGD Flevoland (29-03-2022). Kennis en intelligentie niet genoeg voor zelfredzaamheid. Geraadpleegd op 06-12-2022 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2017/04/25/kennis-en-intelligentie-genoeg-zelfredzaamheid/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail