Print

#DATAVIZ 1: Verkeersongevallen met letsel in Flevoland

Het aantal verkeersongevallen waarvoor een ambulance is opgeroepen is in Flevoland in 2016 gestegen ten opzichte van 2015. Dit blijkt uit een analyse van alle ambulanceritten door GGD Flevoland. Alle resultaten van deze analyse zijn te vinden in de bijbehorende interactieve datavisualisatie.

Trends in verkeersongevallen in Flevoland per gemeente
De interactieve publicatie van GGD Flevoland geeft een beeld van de belangrijkste trends rond verkeersongevallen met letsel waarvoor een ambulance is ingeschakeld. Wat zijn risicolocaties en hoe vaak belanden slachtoffers in het ziekenhuis? Via een interactief dashboard kunnen beleidsmakers en geïnteresseerden antwoorden vinden op deze vragen. De data zijn afkomstig van de regionale ambulancedienstverlening van GGD Flevoland in de periode 2013 tot en met 2016.

Gevaarlijke locaties: locatie met meerdere ongevallen
Voor iedere Flevolandse gemeente zijn de locaties geanalyseerd waar de meeste ongevallen plaatsvinden waarvoor een ambulance werd ingeschakeld. Deze hotspots zijn te raadplegen in het hoofdstuk ‘risicolocaties’. Daarnaast is het mogelijk om zelf de data in te duiken via de ‘interactieve kaart’.

Meer ongevallen met jongeren op schooldagen en na de zomervakantie
Ieder jaar vinden er na de schoolvakanties meer verkeersongevallen plaats met jongeren. Veilig Verkeer Nederland heeft berekend dat er in Nederland in de weken na de schoolvakanties 30% meer ongevallen met jongeren gebeuren dan in de rest van het jaar (https://vvn.nl/search/site/meer%20ongevallen%20na%20zomervakantie) ( https://vvn.nl/search/site/verkeersongevallen). In Flevoland zien we een vergelijkbaar beeld. Op schooldagen en na de zomervakantie is er sprake van een verhoogd aantal verkeersongevallen met jongeren.

Ga voor de interactieve kaart en complete analyse naar de pagina cijfers.

Datum: 27-3-2017

GGD Flevoland (29-03-2022). #DATAVIZ 1: Verkeersongevallen met letsel in Flevoland. Geraadpleegd op 31-03-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2017/03/27/aantal-verkeersongevallen-letsel-flevoland-gestegen/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail