Print

Gezondheid jeugd nog beter te volgen met de vernieuwde GGD Flevoland-Buurtmonitor: fris design, meer data beter in beeld!

24-1-2017
De buurtmonitor jeugdgezondheid heeft een update gekregen. Daarmee wordt het nu nog makkelijker om de gezondheid van de jeugd in uw gemeente te monitoren. En we hebben de buurtmonitor in een nieuw fris jasje gestoken. De buurtmonitor jeugd is te raadplegen via http://www.eengezonderflevoland.nl/buurtmonitor.

 

Wat is nieuw?

  • De data is geüpdatet voor veel thema’s, o.a. alcoholgebruik, overgewicht en mentale gezondheid
  • Demografische achtergrondvariabelen van een buurt zijn toegevoegd (CBS data)
  • Trends in de tijd op buurtniveau zijn toegevoegd
  • Nog beter thema’s binnen een buurt vergelijken
  • Ranking van themascores is verbeterd
  • Een fris nieuw design!

 

Wat is de buurtmonitor jeugdgezondheid?
De buurtmonitor is een openbare interactieve tool voor beleidsmakers ter ondersteuning van het beleid van de gemeente, wijkteams en andere professionals. De vernieuwde buurtmonitor geeft antwoord op de vraag: hoe staat het met de jeugdgezondheid in mijn gemeente?

 

Welke thema’s bevat de buurtmonitor?

De buurtmonitor jeugdgezondheid bevat data uit verschillende databronnen, bijvoorbeeld het digitaal dossier jeugd en de FLEMOVO onderzoeken van GGD Flevoland, maar ook data vanuit CBS. De buurtmonitor bevat informatie over 13 verschillende thema’s en bijna 40 variabelen over de jeugd zoals alcohol en drugsgebruik, overgewicht, sport, pesten, schoolverzuim en psychische gezondheid.

 

Wat kan je er mee als beleidsmaker of jeugdprofessional?

De belangrijkste doelstelling van de buurtmonitor is om buurtgericht jeugdgezondheidsbeleid te ondersteunen. De tool geeft enerzijds inzicht in welke thema’s spelen in welke buurten en anderzijds hoe een buurt er voor staat. Daarnaast worden thema’s en buurten gerangschikt, zodat een prioritering ontstaat waarmee beleidskeuzes kunnen worden gemaakt.

 

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje via http://www.eengezonderflevoland.nl/buurtmonitor.

 

GGD Flevoland bevordert, bewaakt en beschermt de gezondheid van de Flevolandse inwoners. Dat doen we voor en samen met de zes gemeenten. Meer weten? Kijk op www.ggdflevoland.nl en volg ons @ggdflevoland

GGD Flevoland (06-11-2017). Gezondheid jeugd nog beter te volgen met de vernieuwde GGD Flevoland-Buurtmonitor: fris design, meer data beter in beeld!. Geraadpleegd op 07-02-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2017/01/24/update-buurtmonitor/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail