Print

Waarom ‘stoppen met roken’ een verkiezingsthema zou moeten zijn

2-1-2017
De Correspondent breekt in een opiniestuk een lans voor waarom stoppen met roken een verkiezingsthema zou moeten zijn. Tabak behoort samen met heroïne en crack tot de meest verslavende stoffen ter aarde. Een kwart van de rokers haalt zijn of haar pensioen niet en de geschatte zorgkosten die het ons als maatschappij kost ligt op 33 miljard euro per jaar. Dit geeft volgens de Correspondent genoeg aanleiding waarom het zorgdebat bij de komende landelijke verkiezingen over preventie zou moeten gaan in plaats van het eigen risico.

Lees verder

GGD Flevoland (29-03-2022). Waarom 'stoppen met roken' een verkiezingsthema zou moeten zijn. Geraadpleegd op 07-02-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2017/01/10/waarom-stoppen-roken-verkiezingsthema-zou-moeten/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail