Print

Jeugdhulp Amsterdamse MBO-scholen succesvol

Amsterdam heeft sinds januari 2015 een stedelijk MBO Jeugdteam voor studenten op het MBO. Doel is ondersteuning jeugdhulp en jeugdgezondheidszorg voor jongeren tussen de 16-23 jaar dichtbij te regelen. In het team zitten jeugdadviseurs, jeugdartsen en jeugdpsychologen. Het MBO Jeugdteam werkt nauw samen met de MBO’s en biedt een laagdrempelige en brede aanpak voor meerdere problemen. Jeugdadviseurs behandelden met name problematiek rond schoolverzuim, huisvesting en problemen gerelateerd aan faalangst/sociale vaardigheden. De reden van aanmelding bij de jeugdarts is bijna altijd ziekteverzuim en een verzoek tot advisering bij re-integratie. Het Verweij-Jonker instituut heeft het MBO Jeugdteam geëvalueerd en positief beoordeeld.

Lees verder

GGD Flevoland (06-11-2017). Jeugdhulp Amsterdamse MBO-scholen succesvol. Geraadpleegd op 06-12-2022 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2016/12/19/jeugdhulp-amsterdamse-mbo-scholen-succesvol/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail