Print

Professionals in de zorg zetten handtekening tegen antibioticaresistentie

18-11-2016
Minister Schippers heeft haar handtekening gezet tegen de groei van antibioticaresistentie. Geen gewone handtekening, maar een bijzondere ‘bacteriehandtekening’. Dat deed ze in aanloop naar het Symposium Antibioticaresistentie dat 17 november 2016 plaatsvond.

Antibioticaresistentie is een bedreiging voor de volksgezondheid. Naast een publiekscampagne richt de aanpak van antibioticaresistentie zich op de professionals in de zorg. Zij spelen een belangrijke rol in het voorkomen van infecties en resistentie door het zorgvuldig naleven van hygiëneregels en bijvoorbeeld speciale antibioticateams in ziekenhuizen waarin heel nadrukkelijk wordt gekeken of de juiste behandeling bij patiënten wordt ingezet bij het gebruik van antibiotica.

 Lees verder

GGD Flevoland (06-11-2017). Professionals in de zorg zetten handtekening tegen antibioticaresistentie. Geraadpleegd op 08-02-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2016/11/18/professionals-zorg-zetten-handtekening-antibioticaresistentie/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail