Print

RIVM trekt 2 miljoen euro uit voor uitleg vaccinatie

17-11-2016
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) wil dat er komend jaar 2 miljoen euro wordt uitgetrokken voor betere voorlichting over vaccinatie op consultatiebureaus. Daarnaast wil het RIVM dat er een digitale bijscholingscursus komt voor jeugdartsen. Dat meldt de Volkskrant. Het gaat om conclusies uit een onderzoek naar de overgang van vaccinatietaken naar de gemeenten. Vanaf 2018 zijn gemeenten verantwoordelijk voor een deel van het Rijksvaccinatieprogramma.

De manager van het vaccinatieprogramma, Hans van Vliet zegt in gesprek met het NRC dat er sprake was van een toenemend aantal vragen van ouders bij consultatiebureaus. “Dat zien we al langer. De ziekten waar we voor vaccineren zijn natuurlijk al langer uit beeld en er zijn meer vaccins.” Ook noemt hij de “non-informatie” op het internet als reden om beter advies te geven. Daarom wil het RIVM nu dat er meer tijd wordt uitgetrokken voor het informeren van ouders tijdens een consult.

Lees verder 

GGD Flevoland (06-11-2017). RIVM trekt 2 miljoen euro uit voor uitleg vaccinatie. Geraadpleegd op 21-03-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2016/11/17/rivm-trekt-2-miljoen-euro-uitleg-vaccinatie/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail