Print

Vogelgriep – ​Wat is er aan de hand?

15-11-2016
Zowel in Nederland als in een aantal andere Europese landen is bij wilde vogels hoog-pathogene vogelgriep van het type H5N8 vastgesteld. Dit is een voor vogels zeer besmettelijke variant van vogelgriep en kan tot grote sterfte leiden onder pluimvee. Daarom heeft staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken een ophok- en afschermplicht ingesteld voor alle bedrijven die vogels houden die bestemd zijn voor de productie van vlees en eieren.

Er zijn geen aanwijzingen dat mensen met het H5N8-vogelgriepvirus besmet kunnen raken, maar dat kan niet geheel worden uitgesloten. Mensen zouden alleen met deze vogelgriep (H5N8) besmet kunnen raken door direct en intensief contact met zieke dieren.

Lees verder 

GGD Flevoland (06-11-2017). Vogelgriep - ​Wat is er aan de hand?. Geraadpleegd op 07-02-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2016/11/15/vogelgriep-%e2%80%8bwat-is-er-aan-hand/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail