Print

Meer ongevallen onder jongeren na schoolvakantie

6-9-2016
In de maanden na de schoolvakanties is er in Flevoland een duidelijke stijging te zien in het aantal verkeersongevallen waarbij jongeren betrokken zijn. De meeste ongevallen gebeuren als jongeren naar school gaan of van school komen. Op dinsdagen tussen 15 en 16 uur in de middag gebeuren de meeste ongevallen met jongeren. De meeste ongelukken gebeuren op de fiets en jongeren van 17 jaar oud zijn het vaakst slachtoffer. Bijna de helft van alle jongeren eindigt in het ziekenhuis na een ongeval.

Meer ongevallen met jongeren na schoolvakantie
De scholen zijn weer begonnen. Ieder jaar vinden er na de schoolvakanties meer verkeersongevallen plaats met jongeren. Veilig verkeer Nederland heeft berekend dat er in Nederland in de weken na de schoolvakanties 30% meer ongevallen met jongeren gebeuren dan in de rest van het jaar.(www.vvn.nl)

Trends in verkeersongevallen onder jongeren in Flevolandse gemeenten
GGD Flevoland maakt nu voor het eerst de data openbaar over verkeersongevallen waarbij jongeren betrokken waren en waarvoor een ambulance werd ingeschakeld. Wat zijn de meest gevaarlijke locaties? Wat zijn de trends? Hoe vaak belanden ze in het ziekenhuis? Via een interactief dashboard kunt u de antwoorden vinden op deze vragen. De data is afkomstig van de regionale ambulancedienstverlening van GGD Flevoland in de periode 2013 tot en met 2015.

Gevaarlijke locaties: locatie met meerdere ongevallen onder jongeren
Voor iedere Flevolandse gemeente zijn de locaties geanalyseerd waar de meeste ongevallen plaatsvinden met jongeren. Deze locaties zijn op de interactieve kaart te raadplegen. Ook is ‘het mogelijk om te filteren op vervoersmiddel.

 

Klik hier voor een interactieve kaart en complete analyse.

 

GGD Flevoland (29-03-2022). Meer ongevallen onder jongeren na schoolvakantie. Geraadpleegd op 30-03-2023 via https://www.eengezonderflevoland.nl/2016/09/13/meer-ongevallen-jongeren-schoolvakantie/
Kopiëren Kopieer Delen Twitter Facebook Linkedin Mail